Odebírejte nás na YouTube

Kuřecí čína

Vynikající recept na rychlou a snadnou kuřecí čínu se zeleninou.

Ingredience:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 červená kapie
  • 1 cibule
  • 1/2 konzervy kukuřice
  • 1 sterilované žampiony
  • sojová omáčka
  • lžička koření na čínu
  • lžička kari
  • lžička mletého zázvoru
  • 1 vrchovatá lžíce škrobu (solamyl)
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • pepř
  • sůl

 

Postup:

  1. Omyté a očištěné maso pokrájíme na nudličky a dáme do misky, posypeme kořením na čínu, zázvorem, pepřem a zasypeme škrobem. Vše důkladně promícháme, aby se nakrájené maso obalilo.
  2. Cibuli a papriku pokrájíme na proužky.
  3. Dáme si rozehřát olej do hlubší pánve a zprudka opékáme kuřecí maso, když máme maso opečené ze všech stran, přidáme zeleninu, žampiony bez nálevu a kukuřici.
  4. Podlijeme sojovou omáčkou (cca 3 lžíce) a trochou vody (cca 2 lžíce), přidáme kari a česnek, promícháme a necháme zeleninu změknout zhruba 10-15 minut.
  5. Můžeme dochutit solí nebo čili (sojovou omáčku dáváme dle chuti, zeleninu můžeme použít dle libosti).
  6. Podáváme nejlépe s rýží, nebo s domácími hranolky.


Tip:

Místo papriky, žampionů a kukuřice můžeme použít libovolnou zeleninu, kterou máme zrovna doma. Například mungo klíčky, jarní cibulku, mrkev nakrájenou na nudličky, nebo bambusové výhonky.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.