
Dušená mrkev
Dušená mrkev, která se skvěle hodí k bramborám, pečivu či vepřovým výpečkům.
Ingredience:
- 500 g mrkve
- 2 střední cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce celého kmínu
- špetka muškátového květu
- sůl, pepř a chilli
- 200 ml vody
- 3 lžíce olivového oleje
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno, hodíme do hrnce s olejem a necháme zesklovatět.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a koření, se kterým nešetříme (jen s chilli opatrně).
- Promícháme, podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit doměkka.
- Občas je dobré směs promíchat a sledovat, zda se na dně nepřipaluje.
- Podáváme jako lehkou večeři, nebo přílohu k masům.