Dušená mrkev

Dušená mrkev

Dušená mrkev, která se skvěle hodí k bramborám, pečivu či vepřovým výpečkům.

Ingredience:

  • 500 g mrkve
  • 2 střední cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce celého kmínu
  • špetka muškátového květu
  • sůl, pepř a chilli
  • 200 ml vody
  • 3 lžíce olivového oleje

 

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, hodíme do hrnce s olejem a necháme zesklovatět.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a koření, se kterým nešetříme (jen s chilli opatrně).
  3. Promícháme, podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit doměkka.
  4. Občas je dobré směs promíchat a sledovat, zda se na dně nepřipaluje.
  5. Podáváme jako lehkou večeři, nebo přílohu k masům.