Odebírejte nás na YouTube

Holandský řízek

Oblíbená česká klasika, která nikdy nezklame! Holandský řízek plný šťavnatého masa a jemného sýra si zamilujete na první sousto. Naučte se připravit tento dokonalý pokrm snadno a rychle!

Ingredience:

  • 500 g vepřového mletého masa
  • 100 g nastrouhané goudy
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce nasekané petrželky, nebo pažitky
  • mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení
  • sůl a pepř

 

Postup:

  1. Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml mléka.
  2. Přidáme nastrouhanou goudu (lze použít i tučný eidam), nasekanou plocholistou petrželovou nať (nebo pažitku) a trošku podle chuti případně osolíme a opepříme.
  3. Vše dobře propracujeme a rukou tvarujeme placičky, které obalíme v mouce, vejci a strouhance.
  4. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.
  5. Ihned podáváme, dobrou přílohou je bramborová kaše, nebo šťouchané brambory.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.