
Šťouchané brambory
Výborná příloha například k masu, jako variace na klasické brambory.
Ingredience:
- 750 g brambor
- 1 větší cibule
- 1/2 menší hlávky celeru
- lžíce másla
- lžíce oleje
- smetana podle potřeby
- sůl
- mletý kmín
- pažitka, nebo jarní cibulka
Postup:
- Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na drobno, očištěný celer na drobné hranolky.
- Máslo rozpustíme s olejem. Cibuli a celer společně opékáme do křupava a zlaté barvy. Uvařené brambory scedíme a na dně necháme malinko vody a rozšťoucháme.
- Osmaženou cibuli a celer už jen vařečkou přimícháme. Nakonec vmícháme pažitku, nebo jarní cibulku a podle potřeby smetanu, ale nemusí být.