Odebírejte nás na YouTube

Šťouchané brambory

Výborná příloha například k masu, jako variace na klasické brambory.

Ingredience:

  • 750 g brambor
  • 1 větší cibule
  • 1/2 menší hlávky celeru
  • lžíce másla
  • lžíce oleje
  • smetana podle potřeby
  • sůl
  • pažitka, nebo jarní cibulka

 

Postup:

  1. Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno, očištěný celer na drobné hranolky.
  3. Máslo rozpustíme s olejem.
  4. Cibuli a celer společně opékáme do křupava a zlaté barvy.
  5. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme.
  6. Osmaženou cibuli a celer už jen přimícháme k bramborům.
  7. Nakonec vmícháme pažitku, nebo jarní cibulku a podle potřeby smetanu.