Odebírejte nás na YouTube

Špagety Carbonara

Recept na těstoviny na římský způsob se slaninou a vejci.

Ingredience:

  • 100 g pancetty, libové slaniny nebo nejlépe domácího uzeného bůčku
  • 100 g parmazánu
  • 3 velká vejce
  • 350 g kvalitních špaget
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g másla
  • sůl a pepř

 

Postup:

  1. Rozmáčkneme a nakrájíme stroužky česneku.
  2. Nakrájíme slaninu na kostičky.
  3. Rozklepneme tři vejce, která rozšleháme, přidáme sůl a pepř (podle chuti). Následně přidáme nastrouhaný sýr a promícháme.
  4. V hrnci dáme vařit vodu na špagety, přidáme lžíci soli a těstoviny uvaříme podle návodu na obalu (než slijeme vodu, část si jí ponecháme stranou).
  5. Na pánvi rozpustíme 20g másla, na kterém orestujeme nakrájenou slaninu a česnek (krátce, aby nám česnek nezhořknul).
  6. Do pánve přidáme těstoviny, které promícháme se slaninou, následně vše zalijeme vaječnou směsí z bodu číslo 3. Vše ještě zalijeme cca 100ml vody ze špaget (ne čistou vodou, omáčka by udělala hrudky).
  7. Směs na pánvi prohřejeme a ihned můžeme podávat.
  8. Při servírování ještě lehce dozdobíme nastrouhaným sýrem.