
Slaný koláč s žampiony a nivou
Koláč s žampionovou náplní a variací sýrů.
Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 50ml studené vody
- 150 g nivy
- 150 g goudy
- 200 g žampiónů
- 2 vejce
- 1 dcl mléka
- máslo na osmažení žampiónů a vymazání formy
- sůl
Postup:
- Mouku a sůl prosejeme.
- Máslo nakrájíme a spolu moukou vytvoříme žmolenku.
- Přidáme studenou vodu a vypracujeme těsto.
- Přikryjeme fólií a dáme na 30 minut do lednice.
- Formu vymažeme máslem.
- Těsto rozválíme a dáme do formy.
- Pečeme 20 minut na 200 °C - potom formu z trouby vyndáme.
- Žampióny sloupneme, nakrájíme na plátky a osmažíme na másle.
- Nivu a goudu nastrouháme a rozprostřeme na předpečené těsto.
- Poklademe žampióny.
- V mléce vyšleháme vejce a nalijeme na koláč.
- Pečeme 20 minut na 180°C do zlatova.