
Celerové hranolky
Jako variaci na hranolky zkuste vyměnit brambory za celer.
Ingredience:
- Celer (menší množství hranolek 1 bulvu, na celý plech 2 bulvy)
- Olivový olej
- Sůl
- Koření dle chuti (papriku, kari, kurkumu apod.)
Postup:
Celer překrojte na půl, oloupejte a nakrájejte na asi centimetr silné plátky. Ty pak nakrájejte na hranolky. Počítejte, že se celer pečením scvrkne, hranolky mohou tedy být klidně tlustší. Hranolky vhoďte do vroucí vody a opravdu jen krátce povařte. Maximálně 2 minuty. Jinak by změkly a mohly by se zbytečně lámat. Až budou suché, smíchejte je s olivovým olejem a kořením dle chuti. Pečte asi na 200 stupňů do zlatova. Je to asi 30 minut. Odložte na papírovou utěrku a odsajte přebytečný tuk.