
Celerová pomazánka
Vyzkoušejte netradiční pomazánku, kterou si zamilujete. Navíc jí připravíte rychle a zvládne to každý.
Ingredience:
- 1 ks celeru
- 1 ks citronu (šťáva)
- 1 špetka soli
- 1 špetka mletého pepře
- 1 balení majonézy
Postup:
- Syrový celer nastrouháme na jemno, při strouhání pokapáváme citronovou šťávou (celer si tak zachová svou barvu a nezhnědne).
- Přidáme majolku a propracujeme.
- Na závěr dochutíme troškou mletého černého pepře a dle chuti přidáme i sůl.
- Skladujeme v lednici v uzavřené dóze, před servírováním důkladně směs promícháme (necháme ideálně uležet přes noc).
Tip:
Do pomazánky můžeme přidat i nastrouhanou mrkev (v poměru 1:1 s celerem). lze také přidat nastrouhaný sýr. Pomazánka tak bude barevnější, stejně chutná a vizuálně se potom hodí například na chlebíčky.