Odebírejte nás na YouTube

Tvarůžková pomazánka

Dobrá pomazánka z olomouckých tvarůžků, výborná především k čerstvému ještě teplému pečivu.

Ingredience:

  • 50 g másla
  • 200 g lučiny (nebo smetanového sýra)
  • 200 g zralých tvarůžků
  • sůl a kmín
  • 1 ks cibule
  • pažitka a mletá paprika na ozdobení 

 

Postup:

  1. Máslo osolíme (špetka soli stačí) a následně vyšleháme.
  2. Přidáme lučinu, nebo nějaký oblíbený smetanový sýr a pořádně promícháme.
  3. Přidáme tvarůžky, které jsme si rozmačkali vidličkou.
  4. Dále přidáme kmín a na drobno nakrájenou cibuli.
  5. Můžeme ihned podávat, ale je lepší směs nechat v lednici uležet přes noc, chuť bude mnohem výraznější.
  6. Podáváme s čerstvým ideálně ještě teplým pečivem (například s domácím chlebem).


Tip:

Při podávání můžeme ještě dozdobit pažitkou, nebo mletou paprikou.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.