Odebírejte nás na YouTube
Domácí majonéza
Zkuste domácí majonézu, skvělou do salátu, k masu a hranolkům.
Ingredience:
- 4 vejce
- 250 ml slunečnicového oleje
- sůl
- pepř
Postup:
- Rozklepneme 3 vejce a oddělíme žloutky od bílků (bílky využijeme v jiném receptu, vhodné jsou například do kokosek), poslední, čtvrté vejce přidáme i s bílkem.
- Přidáme slunečnicový olej - nezaměňujeme za jiný, například olivový olej není do majonézy vůbec vhodný.
- Nezapomeneme na 2 lžičky vinného octa, sůl a pepř.
- Vše promixujeme do jednolité konzistence.
Tip:
Majonéza nám může posloužit jako krásný základ pro další omáčky - grilovací, tatarská, mexická,... (přidáme přísady podle vlastní chuti, fantazii se meze nekladou). Hustotu omáčky si určíme podle množství oleje - pokud chceme hustší omáčku, přidáme více oleje.