
Vanilkové rohlíčky
Oblíbené vánoční cukroví, uměl by si někdo bez něj představit vánoční svátky? Vyzkoušejte recept na chutné a přitom velmi snadné cukroví.
Ingredience:
- 200 g másla
- 250 g hladké mouky
- 70 g moučkového cukru
- 100 g vlašských ořechů - mletých
- vanilkový cukr smíchaný s cukr moučka na obalení
Postup:
- Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice (nebo ideálně přes noc).
- Přes mlýnek na maso s nástavcem vytváříme rohlíčky (těsto protlačujeme přes nástavec a nožem oddělujeme jednotlivé kousky). Pokud nemáme mlýnek, můžeme samozřejmě použít jen ruce.
- Cukroví upečeme dorůžova na plechu vyloženém papírem na pečení v předehřáté troubě (při 180°C pečeme asi 10 minut).
- Ihned po upečení rohlíčky opatrně obalíme v cukru (pozor, teplé jsou křehké).