Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Oblíbené vánoční cukroví, uměl by si někdo bez něj představit vánoční svátky? Vyzkoušejte recept na chutné a přitom velmi snadné cukroví.

Ingredience:

  • 200 g másla
  • 250 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 100 g vlašských ořechů - mletých
  • vanilkový cukr smíchaný s cukr moučka na obalení

 

Postup:

  1. Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice (nebo ideálně přes noc).
  2. Přes mlýnek na maso s nástavcem vytváříme rohlíčky (těsto protlačujeme přes nástavec a nožem oddělujeme jednotlivé kousky). Pokud nemáme mlýnek, můžeme samozřejmě použít jen ruce.
  3. Cukroví upečeme dorůžova na plechu vyloženém papírem na pečení v předehřáté troubě (při 180°C pečeme asi 10 minut).
  4. Ihned po upečení rohlíčky opatrně obalíme v cukru (pozor, teplé jsou křehké).