Odebírejte nás na YouTube
Mini pizza z listového těsta
Kolečka pizzy z listového těsta potřená ochuceným kečupem, obložená kolečky rajčat a případně i šunky nebo salámu, bylinkami, posypaná nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
- 1 balení listového těsta
- 2 ks rajčata
- 120 g nastrouhaného sýra (mozzarella, eidam,...)
- Rajčatové sugo (nebo kečup)
- Čerstvé bylinky na posypání
- Podle chuti kolečka šunky, salámu, nebo slaniny
- Kozí rohy (volitelné)
Postup:
- Listové těsto rozválíme nebo použijeme vyválený plát, tvořítkem vykrájíme kolečka o průměru 10-15 cm, ta klademe na plech vyložený pečícím papírem.
- Těsto potřeme sugem (nebo protlakem, případně kečupem). Sugo můžeme dochutit bylinkami, nebo kořením na pizzu.
- Potřená kolečka ozdobíme kolečky rajčat, případně i salámu nebo slaniny a dozdobíme čerstvými bylinkami, hojně posypeme nastrouhaným sýrem.
- Na závěr můžeme přidat kozí rohy.
- V troubě vyhřáté na 220 °C pizzy zapečeme asi 10 minut dozlatova.
Tip:
Ze zbytků těsta, které nám zbylo z vykrajování, můžeme vyrobit tyčinky k vínu, stačí těsto vytvarovat, potřít olivovým olejem a posypat kořením, nebo sezamovým semínkem.