Bramborové krokety

Odebírejte nás na YouTube

Bramborové krokety

Usmažené bramborové krokety ve tvaru válečků, kuliček či malých placek.

Ingredience:

  • 800 g brambor
  • 2 ks celá vejce
  • 2 ks žloutky
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 šálku strouhanky
  • olej na smažení
  • muškátový květ (nemusí být)
  • sůl

 

Postup:

  1. Nejlépe den předem uvaříme očištěné brambory doměkka, scedíme je, oloupeme, prolisujeme do mísy a necháme vychladnout.
  2. K prolisovaným bramborám přidáme rozehřáté máslo, žloutky, strouhanku, sůl a případně špetku muškátového květu, směs dobře promícháme.
  3. Z bramborového těsta vytvarujeme válečky, krokety nebo malé placičky, obalujeme je v rozšlehaných vejcích, prosáté strouhance a ve fritéze nebo ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku je cca 8-10 minut smažíme dozlatova.
  4. Necháme je chvilku okapat na papírové utěrce a ihned podáváme nejlépe s domácím kečupem, nebo domácí majonézou.


Tip:

Těsto můžeme podle potřeby v druhém kroku různě dochucovat, například medvědím česnekem, pažitkou, nebo petrželkou. 

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.