Odebírejte nás na YouTube

Šopský salát

Původně bulharský salát, jež si získal srdce nejedné české kuchařky. Vyzkoušejte ho také - snadný a velmi chutný.

Ingredience:

  • 1 ks cibule
  • 50 g oleje
  • 300 g rajčat
  • 1 ks okurka salátová
  • 250 g balkánského sýra
  • 300 g papriky (různé barvy)
  • Sůl a pepř

 

Postup:

  1. Okurku omyjeme a nakrájíme na malé kousky (kdo chce, může oloupat i slupku).
  2. Rajčata a papriky rovněž omyjeme a nakrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s olejem, osolíme a opepříme.
  3. Nakrájíme balkánský sýr (lze i nastrouhat).
  4. Necháme alespoň 1 hodinu odležet v lednici.
  5. Před podáváním jemně promícháme a podáváme s domácím pečivem.


Tip:

Zeleninu použijeme podle dostupnosti a toho co nám chutná. Můžeme například přidat ředkvičky, nebo olivy. Pro více chutí společně s olejem můžeme přidat i trochu citrónové šťávy.