Zmrzlina s ovesnými vločkami

Zmrzlinové smetanové nanuky připravené z měkkého tvarohu, kysané smetany, ovoce, medu a pražených vloček.

Ingredience:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g kysané smetany
  • ovoce
  • 150 g ovesných vloček
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžíce medu
  • tvořítka na nanuky

 

Postup:

  1. Připravíme si pražené ovesné vločky, med s olejem za stálého míchání pomalu zahříváme na pánvi, až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky, na mírném ohni je pražíme, za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, dozlatova (pro vylepšení chuti můžeme při pražení přidat sezamová semínka nebo nahrubo nasekané ořechy, případně mandle).
  2. Tvaroh rozmixujeme s kysanou smetanou a dochutíme medem.
  3. Tvořítka na zmrzlinu plníme směsí tvarohu a smetany, na tenké plátky nakrájeným ovocem a praženými vločkami.
  4. V mrazáku necháme mrazit nejlépe přes noc.


Tip:

  1. Pokud nemáme tvořítka, můžeme je nahradit kelímky z plastu.
  2. Pokud nemáme rádi vločky, můžeme je nahradit strouhaným kokosem (nicméně se nehodí ke každému ovoci).