Odebírejte nás na YouTube

Vejce vařené natvrdo

Vejce uvařené do tuhé konzistence, bílek i žloutek je ztuhlý. Skvělá snídaně, nebo ingredience vhodná k dalšímu použití, například na chlebíčky a do nádivek.

Ingredience:

  • vejce
  • voda
  • sůl

 

Postup:

  1. Opláchnuté nepoškozené vejce vložíme do studené vody, tu přivedeme k varu.
  2. Od doby varu (až začne voda bublat), snížíme zdroj tepla, aby voda jen tak probublávala a vejce vaříme 8-10 minut.
  3. Potom vejce vyjmeme.
  4. Ihned podáváme, nebo dále zpracujeme (například jako vajíčková pomazánka, vajíčkový salát).

 

Tip:
Uvařená vejce ihned vložíme do studené vody s ledem, chceme-li konzumovat ještě teplá vejce, ve studené vodě je necháme jen malou chvíli (vejce dáváme do studené vody proto, aby se nám dobře loupala).

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 14 dní bez reklam zdarma.