Jemný sýrový nákyp

Odebírejte nás na YouTube

Jemný sýrový nákyp

Nadýchaný nákyp se strouhaným sýrem, vajíčky, máslem, moukou a mlékem zapečený v malých mističkách do zlatova.

Ingredience:

  • 160 g nastrouhané goudy
  • 160 g polohrubé mouky
  • 40 g másla
  • 4 ks vajec
  • 3 dl mléka
  • 1 lžíce solamylu
  • mletá paprika
  • špetka muškátového květu
  • sůl

 

Postup:

  1. Do vroucího mléka dáme sůl a máslo, vsypeme mouku a na ohni vypracujeme nelepivé hladké těsto.
  2. Odstavíme a zapracujeme postupně vejce, pak sýr a solamyl, na závěr přidáme muškátový květ.
  3. Vložíme do zapékacích mističek, které jsme vymazali studeným máslem.
  4. Zvolna zapékáme asi 30 minut při 170 – 180° C – respektujeme přitom vlastnosti své trouby.
  5. Podáváme ihned po upečení se zeleninovým salátem.