Vajíčkový salát

Vajíčkový salát vám možná připomíná jaro, ale na chlebu je výborný po celý rok.

Ingredience:

  • 1 ks cibule větší, drobně pokrájená
  • sůl dle chuti (nebo podravku, vegetu...)
  • pepř mletý dle chuti
  • 6 ks vařená vejce hrubě pokrájená, nebo na kostičky
  • 250 g majolky (třeba majonéza hellmans)
  • lák z okurek na zředění podle potřeby
  • nakládané okurky 4-5 ks, na kostičky, nebo hrubě nastrouhaná

 

Postup:

  1. Pokrájená vejce, cibuli, okurky, majolkou a pár lžic láku z okurek dáme do misky.
  2. Osolíme, opepříme a zamícháme. Opatrně se solí, jelikož lák z okurek je také slaný. Necháme vychladit v ledničce alespoň jednu hodinu. 
  3. Podáváme s čerstvým pečivem (například s domácí vekou).