
Vajíčkový salát
Vajíčkový salát vám možná připomíná jaro, ale na chlebu je výborný po celý rok.
Ingredience:
- 1 ks cibule větší, drobně pokrájená
- sůl dle chuti (nebo podravku, vegetu...)
- pepř mletý dle chuti
- 6 ks vařená vejce hrubě pokrájená, nebo na kostičky
- 250 g majolky (třeba majonéza hellmans)
- lák z okurek na zředění podle potřeby
- nakládané okurky 4-5 ks, na kostičky, nebo hrubě nastrouhaná
Postup:
- Pokrájená vejce, cibuli, okurky, majolkou a pár lžic láku z okurek dáme do misky.
- Osolíme, opepříme a zamícháme. Opatrně se solí, jelikož lák z okurek je také slaný.
- Necháme vychladit v ledničce alespoň jednu hodinu.
- Podáváme s čerstvým pečivem (například s domácí vekou).