Jahody se zakysanou smetanou

Odebírejte nás na YouTube

Jahody se zakysanou smetanou

Pojďme zavzpomínat na léto třeba s tímto jahodovým dezertem se zakysanou smetanou a tvarohem.

Ingredience:

  • 375 g zakysané smetany (14%)
  • 250 g měkkého tvarohu
  • vanilkový cukr
  • jahody
  • piškoty

 

Postup:

  1. Jahody omyjeme a nakrájíme na větší kousky.
  2. Zakysanou smetanu a měkký tvaroh rozmícháme a podle chuti můžete dát i cukr.
  3. Do misky, nebo většího hrnku dáme na dno piškoty a první vrstvu smetany s tvarohem a na to přijdou jahody. V tomto pořadí střídáme vrstvy do vyčerpání ingrediencí.
  4. Nakonec posypeme vanilkovým cukrem a dáme vychladit do lednice a výborný osvěžující dezert je na světě.


Tip:

Fantazii se meze nekladou, jahody nemusíme dávat v celku, ale můžeme je nejdříve rozmačkat vidličkou. Místo vanilkového cukru můžeme finální vrstvu ozdobit skořicí a snítkem máty. Při servírování lze dezert ozdobit zapíchnutím cukrářského piškotu, nebo libovolné sladké tyčinky.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 14 dní bez reklam zdarma.