
Česneková polévka
Zkuste klasickou česnekovou polévku z vývarového základu.
Ingredience:
- 2 větší brambory
- 1 paličku česneku
- 1 vejce
- 2 l vody nebo vývaru
- 2 lžičky sušené majoránky
- osmažený chleba (krutony)
- tvrdý sýr
- sůl a pepř
Postup:
- Ve vývaru (nebo vodě pokud nemáme vývar), uvaříme na kostičky nakrájené brambory. Těsně před tím, než budou brambory měkké, tak přidáme majoránku, prolisovaný česnek a pozvolna vmícháme vejce.
- Česnečku ochutnáme a případně opepříme a dosolíme.
- Podáváme s krutony (upražený chleba na pánvi) a posypeme nastrouhaným sýrem.
Tip:
Pokud máme rádi krémové polévky, tak jí před servírováním rozmixujeme. Krémovost zajistí brambory, jen je potřeba brambor do receptu dát více (dle toho jak moc hustou polévku chceme).