Odebírejte nás na YouTube

Lívance bez kynutí

Lívancové těsto s troškou rumu, které není potřeba nechat kynout.

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 250 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 3 lžíce oleje
  • Rumové aroma (nebo rum)

 

Postup:

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí i cukrem.
  2. Potom do sypké směsi přidáme mléko, žloutky, olej, rumové aroma (nebo rum) a prošleháme.
  3. Těsto necháme nejvýše 5 minut odpočívat.
  4. Z těsta na pánvi tvarujeme lívance, nebo použijeme lívanečník, na kterém po obou stranách smažíme lívance dozlatova.
  5. Hotové lívance (recept vystačí asi na 20 ks) bohatě potřeme marmeládou podle vlastní chuti a ozdobíme kopečkem smetany, lze také podávat s ovocem, zakysanou smetanou, přelité sirupem - zdobení volíme podle své chuti.