Odebírejte nás na YouTube
Dort Margot
Pokud máte rádi sladkou tyčinku z obchodu Margot, neváhejte a vyzkoušejte si připravit tento luxusní dort.
Ingredience (korpus):
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce kvalitního kakaa
- 2 lžíce oleje
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 3 ks vejce
- dortová forma o průměru 24 cm
- papír na pečení nebo kousek sádla + hrubou mouku
Ingredience (krém):
- 500 g jogurtu (Hollandia nebo Max)
- 100 g čokoládové tyčinky Margot
- 100 g hořké čokolády
- 2 kelímky šlehačkové smetany 31 %
- 1 sáček želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker
- 1 sáček vanilkový cukr
Postup:
- Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, pramínkem přiléváme olej a znovu vyšleháme.
- Mouku, pečivový prášek a kakao prosejeme a po částech zlehka stěrkou nebo vařečkou vmícháme do ušlehané vaječné hmoty.
- Přelijeme do formy a v troubě při 180 °C pečeme cca 15 až 20 minut.
- Na mřížce necháme upečený dortový korpus zcela vychladnout.
- Připravíme si krém - šlehačky vyšleháme do tuha, jogurt smícháme s vanilkovým cukrem, margotku nastrouháme na jemno a čokoládu na hrubo.
- Do větší misky dáme 100 ml vlažné vody, přisypeme ztužovač a metličkou řádně vymícháme.
- Přidáme oslazený jogurt, vyšlehané šlehačky, nastrouhanou Margot tyčinku a všechno důkladně vyšleháme.
- Nalijeme na upečený korpus a uhladíme, posypeme čokoládou, případně ozdobíme půlkami jahod a dáme ztuhnout do lednice, ideálně přes noc, ale minimálně na 4 hodiny.