Plněné ořechy

Odebírejte nás na YouTube

Plněné ořechy

Tradiční vánoční ořechové cukroví.

Ingredience (těsto):

  • 80 g hladké mouky
  • 70 g jader vlašských ořechů
  • 70 g cukru moučky
  • 70 g másla
  • 1 čajová lžička vanilkového cukru

 

Ingredience (náplň):

  • 75 g jader vlašských ořechů
  • 60 ml mléka
  • 50 g másla
  • 50 g cukru moučky
  • 1 polévková lžíce rumu
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lžička šťávy z citronu

 

Postup:

  1. Rozmícháme mouku s cukry a jemně nastrouhanými ořechy, přidáme máslo.
  2. Zpracujeme těsto, tak aby bylo hladké, zabalíme do folie a necháme na několik hodin odležet do chladu.
  3. Naplníme nevymazané formičky.
  4. Pečeme na plechu 10 - 12 minut při 180 °C do zrůžovění, vyklepneme a vychladlé uložíme na chladné místo.
  5. Na krém povaříme namleté ořechy s mlékem a odstavíme, vmícháme rum, van. extrakt a šťávu z citronu.
  6. Utřeme máslo s prosetým cukrem a po částech přidáme ořechovou kaši.
  7. Spojujeme dvě půlky ořechů krémem.


Tip:

V prvním bodu můžeme přidat holandské kakao, pozor při pečení - ať ořechy nespálíme. Recept můžeme samozřejmě libovolně násobit.