Odebírejte nás na YouTube
Boží milosti
Recept na sladký dezert vhodný nejen po nedělním obědu.
Ingredience:
- 20 g másla
- 20 g cukru moučka
- 1 špetka soli
- 4 lžíce smetany
- 4 lžíce bílého víno
- 2 ks žloutku
- 250 g hladké mouky
- vanilkový cukr
- mouka na vál
- olej na smažení
Postup:
- Na vále zpracujeme všechny suroviny na hladké těsto, které necháme pod utěrkou asi půl hodiny odpočívat.
- Potom těsto na pomoučněném vále vyválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj různé tvary. Uprostřed je prořízneme.
- Boží milosti smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Po usmažení je vyndáme na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk a milosti obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou. Nejchutnější jsou čerstvé.