Boží milosti

Recept na sladký dezert vhodný nejen po nedělním obědu.

Ingredience:

  • 20 g másla
  • 20 g cukru moučka
  • 1 špetka soli
  • 4 lžíce smetany
  • 4 lžíce bílého víno
  • 2 ks žloutku
  • 250 g hladké mouky
  • vanilkový cukr
  • mouka na vál
  • olej na smažení

 

Postup:

1. Na vále zpracujeme všechny suroviny na hladké těsto, které necháme pod utěrkou asi půl hodiny odpočívat.
2. Potom těsto na pomoučněném vále vyválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj různé tvary. Uprostřed je prořízneme.
3. Boží milosti smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Po usmažení je vyndáme na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk a milosti obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou. Nejchutnější jsou čerstvé.