Dort - RED VELVET

Odebírejte nás na YouTube

Dort - RED VELVET

Dortový korpus plněný krémem ze šlehačky, mascarpone, dvou cukrů a vanilkového aroma, zdobený opět mascarpone smíchaným s máslem a cukrem.

Ingredience (korpus):

  • 300 g práškového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 20 g kakaa (holandského trochu méně!)
  • 250 ml kefíru, nebo kysané smetany
  • 1 balení vanilkového cukru + vanilkové aroma
  • 1 lžíce octa
  • 1 zarovnaná lžička práškového červeného potravinářského barviva
  • 1 lžička sody bikarbony
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 ks vejce

 

Ingredience (krém):

  • 500 g mascarpone
  • 100 g cukr práškový
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček vanilkového cukru + vanilkové aroma

 

Ingredience (na ozdobu):

  • 250 g mascarpone
  • 100 g másla
  • 50 g cukru

 

Postup:

1. Připravíme si dortový korpus; smícháme mouku s kakaem a solí, povolené máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po jednom, postupně zašleháme vejce.
2. Do kefíru přidáme barvivo, zamícháme ho do těsta a nakonec zapracujeme mouku se solí a kakaem.
3. Nakonec smícháme sodu bikarbonu s octem, hned nalijeme do těsta a rychle těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na dort.
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C tak 20-25 minut.
5. Po upečení a vychladnutí korpus překrojíme na tři části, naplníme krémem, seskládáme a povrch potřeme mascarpone, které jsem si připravili na ozdobu, trochu krému můžeme oddělit, nabarvit barvivem na červeno a pomocí cukrářského zdobítka nebo sáčku s dírkou dozdobit.Příprava krému na plnění: mascarpone vymícháme s práškovým a vanilkovým cukrem a vanilkovým aromem, přidáme velmi studenou, ale ne vyšlehanou, šlehačku, pomocí mixéru vyšleháme do požadované hustoty.