Zmrzlina s ovesnými vločkami

Odebírejte nás na YouTube

Zmrzlina s ovesnými vločkami

Zmrzlinové smetanové nanuky připravené z měkkého tvarohu, kysané smetany, ovoce, medu a pražených vloček.

Ingredience:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g kysané smetany
  • ovoce
  • 150 g ovesných vloček
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžíce medu
  • tvořítka na nanuky

 

Postup:

  1. Připravíme si pražené ovesné vločky, med s olejem za stálého míchání pomalu zahříváme na pánvi, až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky, na mírném ohni je pražíme, za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, dozlatova (pro vylepšení chuti můžeme při pražení přidat sezamová semínka nebo nahrubo nasekané ořechy, případně mandle).
  2. Tvaroh rozmixujeme s kysanou smetanou a dochutíme medem.
  3. Tvořítka na zmrzlinu plníme směsí tvarohu a smetany, na tenké plátky nakrájeným ovocem a praženými vločkami.
  4. V mrazáku necháme mrazit nejlépe přes noc.


Tip:

  1. Pokud nemáme tvořítka, můžeme je nahradit kelímky z plastu.
  2. Pokud nemáme rádi vločky, můžeme je nahradit strouhaným kokosem (nicméně se nehodí ke každému ovoci).

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.