Odebírejte nás na YouTube

Tvarůžková pomazánka

Dobrá pomazánka z olomouckých tvarůžků, výborná především k čerstvému ještě teplému pečivu.

Ingredience:

  • 50 g másla
  • 200 g lučiny (nebo smetanového sýra)
  • 200 g zralých tvarůžků
  • sůl a kmín
  • 1 ks cibule
  • pažitka a mletá paprika na ozdobení 

 

Postup:

  1. Máslo osolíme (špetka soli stačí) a následně vyšleháme.
  2. Přidáme lučinu, nebo nějaký oblíbený smetanový sýr a pořádně promícháme.
  3. Přidáme tvarůžky, které jsme si rozmačkali vidličkou.
  4. Dále přidáme kmín a na drobno nakrájenou cibuli.
  5. Můžeme ihned podávat, ale je lepší směs nechat v lednici uležet přes noc, chuť bude mnohem výraznější.
  6. Podáváme s čerstvým ideálně ještě teplým pečivem (například s domácím chlebem).


Tip:

Při podávání můžeme ještě dozdobit pažitkou, nebo mletou paprikou.