Tvarůžková pomazánka
Dobrá pomazánka z olomouckých tvarůžků, výborná především k čerstvému ještě teplému pečivu.
Ingredience:
- 50 g másla
 - 200 g lučiny (nebo smetanového sýra)
 - 200 g zralých tvarůžků
 - sůl a kmín
 - 1 ks cibule
 - pažitka a mletá paprika na ozdobení
 
Postup:
- Máslo osolíme (špetka soli stačí) a následně vyšleháme.
 - Přidáme lučinu, nebo nějaký oblíbený smetanový sýr a pořádně promícháme.
 - Přidáme tvarůžky, které jsme si rozmačkali vidličkou.
 - Dále přidáme kmín a na drobno nakrájenou cibuli.
 - Můžeme ihned podávat, ale je lepší směs nechat v lednici uležet přes noc, chuť bude mnohem výraznější.
 - Podáváme s čerstvým ideálně ještě teplým pečivem (například s domácím chlebem).
 
Tip:
Při podávání můžeme ještě dozdobit pažitkou, nebo mletou paprikou.