Odebírejte nás na YouTube
Sněhové pusinky
Sladká tečka z vaječného bílku, neodmyslitelně patřící nejen k vánocům.
Ingredience:
- 4 bílky
- 300 g cukru moučka
- špetka soli
Postup:
- Připravíme si vetší nádobu.
- Na dno nádoby dáme špetku soli.
- Přidáme bílky ze čtyř vajec a vyšleháme je v tuhý sníh. Pokud ke šlehání využíváme mixér, volíme nízké otáčky, sníh bude pevnější.
- Do sněhu postupně zašleháme 300 g moučkového cukru (nejlépe prosetého).
- Nyní na plech vyložený pečícím papírem vytvarujeme pusinky. Můžeme použít jen lžičku a tvarovat hrudky, případně i pytlík se širokou zdobící špičkou.
- Následně pusinky libovolně dozdobíme.
- V předehřáté troubě pečeme pusinky na 150 °C přibližně 15 minut. Pokud nejsou pusinky ještě hotové, tak je ještě dopečeme - doba sušení je závislá na velikosti pusinek, lze je sušit i déle. Pusinky sušíme vždy na menší teplotu, aby nám nezměnily barvu.
Tip:
Pusinky můžeme po upečení a vychladnutí namáčet do čokolády. Případně ve čtvrtém kroku přidáme potravinářské barvivo, pokud chceme mít cukroví pestré.