Pečené parmice na cibuli česneku a zázvoru

Parmice je výborná mořská ryba s bílým masem a velmi malým množstvím kůstek, které se dají snadno odstranit.

Ingredience:

  • 1 kg parmic
  • 100 g slaniny
  • 2 ks větší cibule
  • 1 ks kořene zázvoru dlouhého asi 5 cm
  • 1 ks česneku
  • máslo
  • kmín
  • sůl

 

Postup:

  1. Parmice omyjeme, na bocích nařízneme, ryby naskládáme do pekáče, do každého zářezu vložíme proužek slaniny.
  2. Připravené ryby obložíme nakrájenou cibulí, česnek a plátky zázvoru, ryby osolíme, okmínujeme.
  3. Nakonec parmice poklademe plátky másla a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme zhruba 20-25 minut.
  4. Upečené ryby přendáme na talíř, přelijeme výpekem i s cibulí a česnekem.


Doporučení:

Podáváme s brambory nebo hranolky a restovanou zeleninou. Při pečení můžeme ryby mírně podlít horkou vodou, získáme tak více šťávy.