Holandský řízek

Holandský řízek

Sekaný řízek se sýrem, chutná dobře teplý i studený.

Ingredience:

  • sůl
  • pepř mletý
  • 1 hrst petrželka plocholistá
  • 100 g sýr gouda hrubě strouhaný
  • 400 g mleté maso - vepřové
  • mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení
  • 100 ml studená voda cca

 

Postup:

  1. Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody.
  2. Vše řádně promícháme, aby se nám maso s vodou dobře spojilo.
  3. Přidáme nastrouhaný Gouda sýr (lze použít i tučný Eidam), nasekanou plocholistou petrželovou nať a trošku osolíme, opepříme.
  4. Opět vše dobře propracujeme a mokrou rukou tvarujeme karbanátky (placičky), které obalíme v mouce, vejci a strouhance.
  5. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.
  6. Ihned podáváme, dobrou přílohou je bramborová kaše, nebo šťouchané brambory.