
Holandský řízek
Sekaný řízek se sýrem, chutná dobře teplý i studený.
Ingredience:
- sůl
- pepř mletý
- 1 hrst petrželka plocholistá
- 100 g sýr gouda hrubě strouhaný
- 400 g mleté maso - vepřové
- mouka
- vejce
- strouhanka
- olej na smažení
- 100 ml studená voda cca
Postup:
- Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody.
- Vše řádně promícháme, aby se nám maso s vodou dobře spojilo.
- Přidáme nastrouhaný Gouda sýr (lze použít i tučný Eidam), nasekanou plocholistou petrželovou nať a trošku osolíme, opepříme.
- Opět vše dobře propracujeme a mokrou rukou tvarujeme karbanátky (placičky), které obalíme v mouce, vejci a strouhance.
- Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.
- Ihned podáváme, dobrou přílohou je bramborová kaše, nebo šťouchané brambory.