Paštika z kuřecích jater

Odebírejte nás na YouTube

Paštika z kuřecích jater

Zkuste recept na domácí paštiku z kuřecích jater.

Ingredience:

  • 500 g kuřecích jater
  • 150 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule menší
  • 2 snítka tymiánu
  • 1 špetky koření pěti vůní
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky pepř celý
  • 2 lžíce smetana
  • 2 špetky červená paprika
  • 1 svazek rozmarýnu (trochu do paštiky, zbytek použijeme na ozdobu)


Postup:

  1. Játra očistíme a odblaníme.
  2. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky, koření a necháme chvilinku provonět.
  3. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná).
  4. Směs dáme do robotu a promixujeme na pastu.
  5. Přidáme máslo, smetanu, dosolíme a znovu promixujeme.
  6. Paštiku přepasírujeme přes síto, aby byla hladká.
  7. Rozdělíme do mističek, uhladíme.
  8. Rozpustíme si 50 g másla a paštiku tím zalijeme.
  9. Pro ozdobu přidáme snítku tymiánu nebo rozmarýn - čerstvý!
  10. Dáme do ledničky ztuhnout ideálně přes noc.
  11. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem (recept zde). 


Tip:

Paštiku můžeme samozřejmě různě dochucovat, například můžeme před vložením do mističek do paštiky přimíchat nahrubo nasekané ořechy.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 14 dní bez reklam zdarma.