Odebírejte nás na YouTube
Papriková polévka
Polévka připravená z kostiček barevných paprik, konzervy loupaných a nakrájených rajčat, oliv, nakládaných bílých fazolí a dalších ingrediencí.
Ingredience:
- 125 g anglické slaniny
- 1 plechovka bílých fazolí naložených v rajčatové omáčce
- 1 plechovka loupaných, krájených rajčat
- 1/2 sklenice černých oliv
- 700 ml vody
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 ks menší cibule
- černý pepře
- sůl
- nastrouhaný tvrdý sýr na ozdobu
- 500 g červených, žlutých a zelených masitých paprik
Postup:
- V hrnci zprudka orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, zalijeme ji lžící olivového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova.
- Do polévkového základu vložíme na 1-1,5 cm nakrájené kousky paprik, za občasného zamíchání je dusíme tak 3 minuty.
- Přidáme plechovku nakrájených rajčat a rozpůlené černé olivy, vše zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme cca 25 minut.
- Do polévky dále přidáme plechovku bílých fazolí a necháme ji ještě 5 minut vařit.
- Polévku dle chuti osolíme a okořeníme pepřem, při servírování jednotlivé porce ozdobíme nastrouhaným tvrdým sýrem.