Odebírejte nás na YouTube
Italská rajská polévka
Recept z Itálie na chutnou sladkokyselou polévku z rajčat.
Ingredience:
- 1 l vody
- 2-4 lžíce rajčatového protlaku
- 70 g nudlí do polévky
- 5 ks kuliček celého pepře
- 4 ks kuliček nového koření
- 2 ks bobkového listu
- 1 ks skořice
- 1 ks menší cibule
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce cukru
- Sůl
- čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
- Do vody dáme vařit rajčatový protlak, cibuli překrojenou na dvě půlky a veškeré koření.
- Vše vaříme přibližně 20 minut, následně z polévky vyndáme veškeré koření.
- Polévku dochutíme lžicí octa a dvěma lžícemi cukru, podle potřeby dochutíme ještě solí.
- Polévku můžeme zahustit jíškou, nebo bohatě postačí polévkové nudle.
- Ihned můžeme podávat, nejlépe s čerstvou bazalkou, která nám polévku krásně provoní.