Žampionová polévka
Na másle restovaná cibule a žampiony zalité zeleninovým vývarem, rozmixováno do hladké polévky a to vše zjemněno smetanou.
Ingredience:
- 250 g žampionů
 - 1 l zeleninového vývaru
 - 3 menší cibule
 - 2 menší petržele
 - 200 g smetany na vaření
 - 1 lžíce másla
 - sůl a pepř
 
Postup:
- Nakrájíme petržel, cibuli a žampiony.
 - V hrnci rozpustíme lžíci másla a orestujeme nakrájenou cibuli společně s petrželí.
 - Následně přidáme žampiony a restujeme dozlatova.
 - Vše zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme 20 minut.
 - Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu na vaření a rozmixujeme do hladka.
 - Na závěr polévku dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
 - Ihned můžeme polévku podávat.