Odebírejte nás na YouTube

Cizrnová polévka

Vegetariánský recept na krémovou polévku z cizrny, rajčat a zázvoru.

Ingredience:

  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g zázvoru
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 plechovka loupaných rajčat (400g)
  • 1 plechovka cizrny (400g)
  • 200 ml smetany na vaření
  • sůl a pepř

 

Postup:

  1. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Tu orestujeme dozlatova. Poté přidáme oloupaný a na drobné kousky nakrájený zázvor.
  2. Cibuli se zázvorem necháme zesklovatět. Přisypeme mletou papriku, kterou krátce orestujeme, aby uvolnila svou vůni.
  3. Do základu přidáme plechovku loupaných rajčat a vše důkladně promícháme. Poté přisypeme plechovku cizrny, kterou předtím slijeme a propláchneme. Směs opět promícháme.
  4. Směs osolíme a opepříme podle chuti. Promícháme a na mírném ohni vaříme přibližně 15 minut.
  5. Po uplynutí 15 minut přilijeme 300 ml vody a znovu promícháme. Poté přidáme smetanu na vaření, promícháme a necháme ještě 5 minut povařit.
  6. Polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme ji ponorným mixérem na požadovanou konzistenci – jemnou nebo mírně hrubou, podle vaší preference.
  7. Polévku nalijeme do talířů a ozdobíme čerstvými bylinkami, například koriandrem, který její chuť krásně zvýrazní. Ihned podáváme. Dobrou chuť!

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.