Odebírejte nás na YouTube
Kuře na paprice
Oblíbená omáčka s kuřecím masem výborná k rýži, či těstovinám.
Ingredience:
- 1 ks cibule
- 75 g másla
- sůl
- hladká mouka na jíšku
- 150 ml mléko
- 50 ml smetana
- sladká paprika
- 1,2 kg kuřecí maso (celé kuře)
Postup:
- Dobře očištěné kuře rozčtvrtíme. Na 1/3 másla osmažíme drobně krájenou cibulku dorůžova, přidáme papriku a ihned zalijeme vařící vodou. Vložíme osolené kuře a dusíme doměkka.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou (připravenou ze zbývajícího másla a mouky), zalijeme vlažnou vodou a za občasného míchání vaříme do zhoustnutí. Potom omáčku rozředíme mlékem, přidáme smetanu a znovu povaříme.
- Podáváme s rýži, těstovinami, noky, nebo domácím knedlíkem.
Tip:
Místo celého kuřete můžeme použít libovolnou část, kterou máme zrovna po ruce, například stehýnka, nebo prsní řízky (pozor ať je při vaření nevysušíme).