Kuře na paprice

Odebírejte nás na YouTube

Kuře na paprice

Oblíbená omáčka s kuřecím masem výborná k rýži, či těstovinám.

Ingredience: 

  • 1 ks cibule
  • 75 g másla
  • sůl
  • hladká mouka na jíšku
  • 150 ml mléko
  • 50 ml smetana
  • sladká paprika
  • 1,2 kg kuřecí maso (celé kuře)

 

Postup:

  1. Dobře očištěné kuře rozčtvrtíme. Na 1/3 másla osmažíme drobně krájenou cibulku dorůžova, přidáme papriku a ihned zalijeme vařící vodou. Vložíme osolené kuře a dusíme doměkka.
  2. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou (připravenou ze zbývajícího másla a mouky), zalijeme vlažnou vodou a za občasného míchání vaříme do zhoustnutí. Potom omáčku rozředíme mlékem, přidáme smetanu a znovu povaříme.
  3. Podáváme s rýži, těstovinami, noky, nebo domácím knedlíkem.


Tip:

Místo celého kuřete můžeme použít libovolnou část, kterou máme zrovna po ruce, například stehýnka, nebo prsní řízky (pozor ať je při vaření nevysušíme).