
Karlovarský knedlík
Připomeňme si recept na známí karlovarský knedlík z bílého pečiva.
Ingredience:
- sůl
- 2 ks vejce
- muškátový květ
- 2 dl mléka
- 100 g hrubé mouky
- pepř mletý
- petrželka
- 250 g bílého pečiva
Postup:
- Starší housky nakrájíme na kostičky a lehce opražíme v troubě.
- Kostičky housky smícháme se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet.
- Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové.
- Nyní směs vytvarujeme ho do úhledné šišky.
- Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do olejem vymazaného alobalu nebo potravinové fólie, ve které ho budeme asi 20 - 25 minut vařit.