Játra na cibulce

Recept na vepřová játra s cibulkou, anglickou slaninou a houbami.

Ingredience:

  • 500 g vepřových jater
  • 250 g mix hub a hříbků
  • 250 g anglické slaniny
  • 2-3 cibule
  • 1 lžička solamylu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • sádlo
  • pepř a sůl

 

Postup:

  1. Cibule si očistíme, nakrájíme na jemno a orestujeme na sádle, přidáme umytá a nakrájená játra, necháme je zatáhnout, opepříme a lehce podlejeme a podusíme do měka.
  2. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme v hrnci, přidáme čisté a nakrájené hříbky, osolíme, zakryjeme a dusíme. Nejprve pod poklicí, pak odkryjeme a necháme vodu zcela odpařit.
  3. K játrům a cibulce přidáme slanino-houbovou směs a přivedeme k varu.
  4. Ve sklenici s vodou (300 ml) rozmícháme 1 lžičku solamylu, přilijeme k játrům a důkladně provaříme.
  5. Nakonec vmícháme sojovou omáčku a můžeme podávat.
  6. Podáváme s rýží, pečeným bramborem a nebo čerstvým pečivem.