Čevabčiči

Odebírejte nás na YouTube

Čevabčiči

Jednoduchý a chutný recept z mletého masa.

Ingredience:

  • 1 ks vejce
  • 1 špetka chilli koření
  • 1 špetka mletý černý pepř
  • 1 špetka sůl
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička mletá sladká paprika
  • 3 stroužky česnek
  • 1 špetka majoránka
  • 0,5 kg mleté maso

 

Postup:

  1. Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně prohněteme. V případě, že je směs řidší, přidáme trochu strouhanky, abychom docílili požadované tuhosti směsi.
  2. Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky (asi tak velikosti palce).
  3. Na pánvi rozpálíme větší množství oleje na vysokou teplotu a válečky v něm zprudka opečeme tak, aby střed zůstal mírně načervenalý. Před vložením do rozpáleného oleje můžeme válečky poprášit hladkou moukou.
  4. Jednoduché čevabčiči podáváme s hořčicí, najemno nakrájenou cibulkou a syrovou zeleninou. Vhodná je i tatarská omáčka. Jako přílohu doporučujeme vařené brambory, nebo domácí hranolky.