Candát na másle s pažitkovou omáčkou

Odebírejte nás na YouTube

Candát na másle s pažitkovou omáčkou

Candát v jedné z nejjednodušších a nejchutnějších úprav – pečený na másle, přelitý omáčkou z bílého vína, smetany a čerstvé pažitky.

Ingredience:

  • 1 ks candáta upraveného na filety
  • 1 ks šalotky nebo malé cibulky
  • 3 lžíce suchého bílého vína
  • 1 lžíce oleje + kousek másla
  • 150 ml smetany
  • čerstvá pažitka
  • sůl

 

Postup:

1. Filet překrájíme na menší kusy a osolíme.
2. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a rybu na něm nejprve kůží dolů opečeme z obou stran.
3. Když dáváte rybu kůží na pánev, vždy ji rukou přitiskněte ke dnu, aby se pak kůže nekroutila a opekla se rovnoměrně, pak rybu vyndejte a uchovejte v teple.
4. Do pánve (pokud je potřeba) přidejte kousek másla a nechte na něm zesklovatět na jemno nakrájenou šalotku.
5. Zalijte ji vínem a nechte odpařit, pak přilijte smetanu a trochu zredukujte, osolte a nakonec vmíchejte posekanou pažitku.
6. Do omáčky je dobré taky nakonec přidat malinko na jemno nastrouhaného křenu.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.