Asijské nudle s kuřecím masem

Vaječné čínské (vietnamské) těstoviny smíchané s restovanou zeleninou a kuřecím masem.

Ingredience:

  • 300 g kuřecích prsních řízků
  • 250 g čínských (vietnamských) kudrnatých nudlí
  • 3ks mrkve
  • jarní cibulka, nebo pórek
  • 1 ks cibule
  • 1/4 ks menšího bílého zelí
  • 4 lžíce rybí nebo sojové omáčky
  • 4 lžíce oleje
  • pepř
  • sůl

 

Postup:

1. Nudle uvaříme podle návodu na obalu, pak je slijeme a necháme důkladně okapat.
2. Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky, zelí nastrouháme, očištěné mrkve nakrájíme na nudličky a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky.
3. Na oleji na velké a hluboké pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso, chvíli ho restujeme, přidáme zeleninu, zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme, vše chvíli restujeme, občas zamícháme.
4. Pokrm mírně podlijeme vodou a přidáme kostku rozdrobeného bujónu a nudle.
5. Povaříme, občas vše promícháme a vaříme tak dlouho, dokud se voda úplně neodpaří, pak ihned podáváme.

 

Doporučení:

Kuřecí nudličky můžeme také předvařit v mírně osolené vodě a pak je dát do pokrmu i s nudlemi (v bodě 4 tohoto receptu). Další možností je na jiné pánvi kuřecí kousky orestovat dozlatova a přidat k nudlím až na závěr, nebo kousky masa nudle ozdobit až na talíři.