Vyuzený losos s brokolicovou omáčkou

V plechové krabici s hoblinami na pařáčku nebo vhodném sítu vyuzené filety z lososa, servírované přelité teplou smetanovou omáčkou z brokolice.

Ingredience:

  • 2 ks filetů z lososa
  • hrubá mořská sůl
  • pepř
  • 5 ks růžiček brokolice
  • 1 ks šalotky
  • 150 ml smetany na vaření
  • špetka muškátového oříšku
  • kousek másla
  • voda
  • sůl

 

Postup:

1. Lososa osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem, necháme alespoň 2 hodiny v chladničce odležet.
2. Připravíme plechovou vyšší krabici (od sušenek apod.), na dno dáme malinkou hrstičku hoblin z tvrdého dřeva (buk, dub, ovocné stromy, ne smolné), položíme starý pařák nebo králičí pletivo (já měla pletivo) a naskládáme opláchnutou a osušenou rybu.
3. Uzavřeme víkem a můžeme položit na sporák nebo na gril a už jenom udíme, maso je hotové přibližně za 8-10 min.
5. Hotové porce ryby podáváme přelité teplou omáčkou.
6. Na másle zesklovatíme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme taktéž na jemno posekanou brokolici, okořeníme muškátovým oříškem a osolíme.
7. Podlijeme malinko vodou a vaříme cca 3 minuty.
8. Poté přilijeme smetanu, provaříme a rozmixujeme.
9. Dochutíme solí a pepřem.