Vláčné rozmarýnové tyčinky k pivu a vínu

Rozmarýnem ovoněné domácí tyčinky se s těmi kupovanými nedají srovnat. Jen je pro jistotu připravujte rovnou z dvojnásobné dávky, protože budou hned pryč.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g změklé Hery
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 ks rozšlehaného vajíčka
  • hrubozrnná sůl

 

Postup:

1. Z Hery, mouky, v prstech rozemnutého rozmarýnu a tvarohu rychle vypracujeme těsto, zabalíme do folie a uložíme na hodinu do lednice.
2. Pak na mírně pomoučeném válu vyválíme dvě placky o tloušťce asi 0,5 cm a rádýlkem odkrajujeme centimetrové proužky.
3. Potřeme ušlehaným vajíčkem a posypeme solí, sezamem, ale třeba i mákem nebo kmínem.
4. Tyčinky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 30 minut, dokud nezezlátnou.