
Vejce Benedikt
Promíchaná syrová vejce uvařená v osolené vodě, servírovaná na toastovém chlebu spolu s plátky sýra a šunky.
Ingredience:
- 4 ks vejce
- 4 ks plátky šunky
- 4 ks plátky tvrdého sýra
- 4 ks plátky toastového chleba
- 1 lžíce kečupu
- máslo
- ocet
- sůl
- nasekaná pažitka
Postup:
1. Jeden litr osolené vody s kapkou octa přivedeme k varu.
2. Vejce postupně vyklepeme do hrnku, rozšleháme vidličkou a pak vlijeme do vroucí vody (každé vajíčko zvlášť).
3. Na mírném ohni vaříme vždy 3-4 minuty, děravou naběračkou jednotlivá vejce vyjmeme a dáme je do studené vody, vychladlé opatrně osušíme ubrouskem.
4. Sýr nakrájíme na 1 cm tlusté nudličky, plátky chleba potřeme máslem.
5. Na chleby s máslem postupně klademe vždy jeden plátek šunky, ztracené vejce a kousky sýra.
6. Obložené toastové chleby zdobíme kečupem a sekanou petrželkou.