Vejce Benedikt

Promíchaná syrová vejce uvařená v osolené vodě, servírovaná na toastovém chlebu spolu s plátky sýra a šunky.

Ingredience:

  • 4 ks vejce
  • 4 ks plátky šunky
  • 4 ks plátky tvrdého sýra
  • 4 ks plátky toastového chleba
  • 1 lžíce kečupu
  • máslo
  • ocet
  • sůl
  • nasekaná pažitka

 

Postup:
1. Jeden litr osolené vody s kapkou octa přivedeme k varu.
2. Vejce postupně vyklepeme do hrnku, rozšleháme vidličkou a pak vlijeme do vroucí vody (každé vajíčko zvlášť).
3. Na mírném ohni vaříme vždy 3-4 minuty, děravou naběračkou jednotlivá vejce vyjmeme a dáme je do studené vody, vychladlé opatrně osušíme ubrouskem.
4. Sýr nakrájíme na 1 cm tlusté nudličky, plátky chleba potřeme máslem.
5. Na chleby s máslem postupně klademe vždy jeden plátek šunky, ztracené vejce a kousky sýra.
6. Obložené toastové chleby zdobíme kečupem a sekanou petrželkou.