Odebírejte nás na YouTube
Vajíčková pomazánka
Vajíčkovo-tvarohová pomazánka s chutí a vůní po vajíčkách. Skvělý recept na zpracování zbylých velikonočních vajíček.
Ingredience:
- 250 g polotučného tvarohu
- 6 ks vajíček uvařených natvrdo
- 1 ks cibule
- 4 lžíce olivového oleje lisovaného za studena
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
Postup:
- Obě hořčice utřeme se solí, olivovým olejem a žloutky.
- Postupně do ochucené olejové emulze vmícháme tvaroh.
- Nakonec do pomazánky přidáme na jemné kostičky pokrájenou (nasekanou) cibuli a na malé kostičky nakrájené nebo nastrouhané vaječné bílky.
- Pomazánku je nejlepší nechat alespoň hodinu uležet v lednici. Podáváme s nejlépe čerstvým pečivem.