Odebírejte nás na YouTube

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Uvařené těstoviny servírované s chutnou omáčkou z rozpuštěného sýra a dalších ingrediencí.

Ingredience:

  • 200 g gorgonzoly, nebo čedaru
  • lžička másla
  • lžička mleté papriky (sladké)
  • lžička rozmarýnu
  • lžička tymiánu
  • 200 g smetany
  • sůl
  • pepř
  • pažitka na ozdobení 
  • těstoviny

 

Postup:

  1. Těstoviny, které máme rádi uvaříme na skus, tzv. al-dente (podle návodu na obalu).
  2. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
  3. Rozpustíme si na pánvi lžičku másla a krátce orestujeme nakrájený česnek.
  4. Přidáme smetanu a krátce povaříme.
  5. Omáčku dochutíme lžičkou mleté papriky, rozmarýnu, tymiánu, pepřem a solí podle potřeby.
  6. Přidáme nastrouhaný sýr a pár minut povaříme, dokud se nám zcela nerozpustí.
  7. Těstoviny smícháme s hotovou omáčkou a ozdobíme pažitkou, nebo jinou bylinkou a ihned podáváme.

 

Poznámka:
Gorgonzola – je nejznámějším italským reprezentantem plísňových sýrů. Od roku 1996 se smí pod jménem Gorgonzola prodávat pouze sýr pocházející z určitých oblastí Itálie.


TIP:
Druh sýra samozřejmě můžeme změnit, například za mozzarellu, nebo cheddar (čedar). Mějte však na paměti, že druh sýra ovlivní to, jakou bude mít omáčka chuť.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.