Švestková marmeláda
Chutná švestková marmeláda s výraznou chutí ovoce.
Ingredience:
- 1 kg švestek
 - gelfix 2:1
 - 500 g cukru
 - 1 lžíce mleté skořice
 - 3 badyány (kusy, ne sáčky)
 - 2 ks vanilkového cukru
 - podle chuti rum
 
Postup:
- Očistíme a vypeckujeme švestky.
 - Švestky povaříme v hrnci do změknutí (trochu je podlijeme vodou, aby se nepřipalovali).
 - Jakmile jsou rozvařené, tak vše rozmixujeme ponorným mixérem.
 - Dále vaříme, přidáme cukr, gelfix, vanilkový cukr a koření. Těsně před tím, než budeme dávat marmeládu do sklenic, můžeme přidat podle chuti rum na 1 kg ovoce přibližně 100 ml.
 - Po zhoustnutí dávkujeme do sklenic a otočíme víčkem dolu.
 - Pro delší trvanlivost můžeme švestkovou marmeládu ještě zavařit.
 
Tip:
Recept můžeme libovolně násobit, na potřebné množství ovoce.