Švestková marmeláda

Chutná švestková marmeláda s výraznou chutí ovoce.

Ingredience:

  • 1 kg švestek
  • gelfix 2:1
  • 500 g cukru
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 3 badyány (kusy, ne sáčky)
  • 2 ks vanilkového cukru
  • podle chuti rum


Postup:

  1. Očistíme a vypeckujeme švestky.
  2. Švestky povaříme v hrnci do změknutí (trochu je podlijeme vodou, aby se nepřipalovali).
  3. Jakmile jsou rozvařené, tak vše rozmixujeme ponorným mixérem.
  4. Dále vaříme, přidáme cukr, gelfix, vanilkový cukr a koření. Těsně před tím, než budeme dávat marmeládu do sklenic, můžeme přidat podle chuti rum na 1 kg ovoce přibližně 100 ml. 
  5. Po zhoustnutí dávkujeme do sklenic a otočíme víčkem dolu. 
  6. Pro delší trvanlivost můžeme švestkovou marmeládu ještě zavařit.


Tip:

Recept můžeme libovolně násobit, na potřebné množství ovoce.