Odebírejte nás na YouTube
Srnčí guláš
Opečené kostky srnčího masa dušené na cibulovém základě doměkka, doplněné zakysanou smetanou a houbami.
Ingredience:
- 1 kg srnčí plece
- 500 g cibule
- 50 g sádla
- 1 ks skleničky nakládaných hříbků (lze použít i čerstvé)
- 1 ks naťové cibulky
- 1 ks červené papriky
- 500 ml zakysané smetany
- 500 ml masového vývaru
- mletý černý pepř
- sůl
Postup:
1. Srnčí maso očistíme, nakrájíme na kostky a na rozehřátém sádle opečeme, pak osolíme, opepříme a necháme alespoň do druhého dne odležet v lednici.
2. Druhý den k opečenému masu přidáme oloupanou na kolečka nakrájenou cibuli, orestujeme, podlijeme masovým vývarem a dusíme doměkka.
3. Pak přilijeme smetanu, přidáme houby, vše promícháme a necháme prohřát.
4. Guláš ozdobíme nakrájenou naťovou cibulkou a očištěnou na nudličky nakrájenou paprikou.
TIP:
podáváme s rýží a opečenou zeleninou, případně jen s domácím chlebem.